Chocolade Workshop in Zwolle

Wie houdt er niet van chocolade? Al honderden jaren wordt deze heerlijke lekkernij genuttigd. Als u, net als de meeste mensen, ook zo van chocolade houdt, dan bent u bij Workshoppen.nl aan het juiste adres. Wij organiseren namelijk een gezellige en uiterst smaakvolle Chocolade Workshop in Zwolle. Tijdens deze workshop ontdekt u alle geheimen van chocolade. U komt erachter hoe chocola gemaakt wordt en bovendien gaat u zelf aan de slag met het maken van de lekkerste chocoladeproducten.

Chocolade is een uiterst geliefde lekkernij. Dat komt uiteraard door de heerlijke smaak, zoet en een tikje bitter, maar ook door het de kenmerkend eigenschap van chocolade dat het smelt in de mond. Tijdens de Chocolade Workshop in Zwolle leert u alles over de typische kenmerken van chocolade en hoe u deze kunt gebruiken.

Al eeuwenlang wordt cacao door mensen geconsumeerd. Dat begon al met de Azteken en het waren de Spanjaarden die cacao over de wereld verspreiden. Chocolade werd tot halverwege de 19e eeuw echter vrijwel altijd gedronken. De huidige vaste vorm die chocolade nu heeft werd pas rond 1850 geïntroduceerd.

Over chocolade
Om van cacao chocolade te maken dient er een lang proces van verschillende handelingen volbracht te worden. Cacao wordt gemaakt van cacaobonen. De bonen laat men fermenteren en worden vervolgens gedroogd. Na het drogen zijn de bonen klaar om verscheept te worden naar het land waar zij verwerkt zullen worden tot chocolade.

Hier worden de bonen gebrand, waardoor het vochtgehalte afneemt en de bonen een kenmerkende smaak krijgen. Na het branden worden de cacaobonen gezeefd en gemalen. Van het maalsel worden cacaoboter en cacaopoeder gemaakt. De poeder dient vooral als bestandsdeel voor bakkerijproducten en bijvoorbeeld ijsjes of boterhambeleg.

De cacaoboter is echter een belangrijk onderdeel van chocolade. De vettige cacaoboter wordt gemengd met bijvoorbeeld cacaomassa, melkpoeder of suiker. Afhankelijk van waar de cacaoboter mee gemengd wordt, krijgt de chocolade een andere smaak. Zo wordt er voor pure chocolade geen melkpoeder gebruikt.

 Na het mengen begint het maken van de chocolade. Hiervoor wordt de chocolade eerst gewalst en vervolgens geconcheerd. Dit is een proces waarbij de chocolade langzaam verwarmd wordt tot diverse temperaturen en ondertussen urenlang geroerd. Het concheren is essentieel voor de smaak van de chocolade. Vervolgens wordt de chocolade langzaam afgekoeld en kan hij in een vorm gegoten worden.

Door het zorgvuldige proces van concheren en vervolgens af laten koelen, krijgt de chocolade het belangrijke kenmerk dat hij smelt in de mond. Dit komt doordat het smeltpunt van chocolade net iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur van een mens.

De Chocolade Workshop In Zwolle is geschikt voor diverse soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop volgen als onderdeel van een gezellig groepsuitje met vrienden of vriendinnen. Daarnaast is deze workshop ook erg leuk voor een familiedag. Vrouwen staan erom bekend dat zij van chocolade houden. Daarom is deze workshop ook typisch een workshop voor vrouwen.

U kunt Chocolade Workshop in Zwolle bovendien uitbreiden met een gezellig avondprogramma. Tijdens dit avondprogramma geniet u van een heerlijk diner en wordt u vermaakt met het nodige entertainment.

Over Zwolle
U kunt de Chocolade Workshop volgen in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Deze stad is een leuke locatie voor een gezellig uitstapje. U kunt in Zwolle diverse bezienswaardigheden, zoals de Sassenpoort en de Peperbus bewonderen. Bovendien heeft Zwolle een gezellig en sfeervol historische centrum.

De Chocolade Workshop in Zwolle kunt u volgen op een plek naar keuze in de stad.

Wilt u graag deelnemen aan de Chocolade Workshop in Zwolle?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht