Chocolade Workshop in Utrecht

De Chocolade Workshop in Utrecht is bij uitstek een workshop waarmee u uw vrienden kunt verrassen. Daarnaast is deze workshop, waarin u alles leert over chocola, uiteraard geschikt voor iedereen die van deze lekkernij houdt. Daarmee is onze Chocolade Workshop in Utrecht geschikt voor vrijwel ieder uitje, want wie houdt er nu niet van een heerlijk, in de mond smeltend stukje chocolade?

Chocolade is een van de meest geliefde lekkernijen die er bestaat. Sommige mensen zijn zelfs verslaafd aan de heerlijke smaak van chocolade. Tijdens de Chocolade Workshop in Utrecht leert u alles over chocolade, bijvoorbeeld hoe het gemaakt wordt en wat voor soorten chocolade er bestaan. Daarnaast leert u hoe u zelf de lekkerste chocoladeproducten kunt bereiden. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om zelf de lekkerste soorten chocola te proeven. Ondertussen kunt u gezellig bijpraten met de andere deelnemers aan deze origine culinaire workshop, bijvoorbeeld vrienden of  familieleden.

De Chocolade Workshop in Utrecht is geschikt voor een groot aantal gelegenheden. De workshop is naast erg leerzaam, namelijk vooral erg gezellig. U kunt de workshop bijvoorbeeld volgen als onderdeel van een gezellig groepsuitje of teamuitje. Daarnaast is de Chocolade Workshop in Utrecht ook erg geschikt als onderdeel van een dagje uit met familieleden. Geniet met elkaar van de lekkerste soorten chocola en leer hoe u met chocolade zelf de meest verrukkelijke lekkernijen kunt maken.

Over Chocolade
Chocolade is een product dat al eeuwenlang gemaakt wordt. Toch wordt chocola zoals wij het nu kennen, in de vorm van een chocoladereep, pas sinds halverwege de 19e eeuw geproduceerd. Daarvoor werd chocolade voornamelijk gedronken. Dit is ook de manier hoe de Azteken hun chocolade nuttigden.

Cacao is het belangrijkste bestandsdeel van chocolade. Cacao wordt gewonnen uit de bonen van de cacaoboom. De cacao bonen laat men fermenteren en worden vervolgens gedroogd. Hierna worden de bonen naar de consumerende landen getransporteerd, waar de bonen gebrand worden. Na het branden zeeft men de bonen en worden deze gemalen. Van de gemalen bonen worden cacaoboter en cacaopoeder gemaakt. De cacaopoeder wordt gebruikt voor producten als boterhambeleg, chocolademelk, bakkerijproducten of bijvoorbeeld ijsjes.

De cacaoboter wordt vooral gebruikt voor het maken van chocolade. Er zijn veel verschillende soorten chocolade en dat komt door het percentage cacao dat er gebruikt wordt en de ingrediënten waarmee de cacaoboter gemengd wordt. Zo wordt er voor melkchocolade melkpoeder toegevoegd, terwijl er voor pure chocolade geen melkpoeder gebruikt wordt.

De chocolade en de andere ingrediënten zoals suiker en vanille worden gemengd, waarna het mengsel gewalst wordt en vervolgens langzaam tot verschillende temperaturen verhit en urenlang doorgeroerd. Uiteindelijk laat men de chocolade langzaam afkoelen. Door dit proces ontstaat een van de belangrijkste kenmerken van chocolade: het smelt in de mond. Dit is wat de meeste mensen, naast de kenmerkende smaak, zo fijn vinden aan chocolade. Chocolade wordt gevormd tot repen, maar ook gebruikt men chocola voor heerlijke lekkernijen als pralines en bonbons.

Over Utrecht
In de provincie Utrecht kunt u de leukste uitstapje organiseren voor vrienden, familieleden of bijvoorbeeld collega’s. U kunt in deze provincie bijvoorbeeld de gezellige stad Utrecht bezoeken. Hier vindt u een gezellig uitgaansleven en diverse bezienswaardigheden, waarvan de Dom van Utrecht de bekendste is. De 112 meter hoge Domtoren biedt u een spectaculair uitzicht over de stad. In de provincie Utrecht vindt u bovendien prachtige meren als de Loosdrechtse Plassen en het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug.

De Chocolade Workshop kunt u volgen op een locatie naar keuze in Utrecht.

Wilt u deelnemen aan de Chocolade Workshop in Utrecht.

Vraag dan snel een offerte aan.

Wij sturen u na uw aanvraag altijd binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte toe.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht