Chocolade Workshop in Middelburg

De Chocolade Workshop in Middelburg is het ideale uitstapje voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt, graag in de keuken staat of op zoek is naar de gezelligste activiteiten voor bijvoorbeeld een groepsuitje. Tijdens de Chocolade Workshop in Middelburg leert u alles over chocolade en gaat u zelf aan de slag met het maken van de lekkerste chocoladeproducten. Daarmee is de Chocolade Workshop in Middelburg ideaal voor een gezellig dagje uit met vrienden of vriendinnen.

Chocolade is een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Het belangrijkste bestandsdeel van chocolade is cacao. De Azteken gebruikten cacao al voor een drankje en de Spanjaarden brachten cacao voor het eerst naar Europa.

Over chocolade
Halverwege de 19e eeuw werd ontdekt hoe men van cacao chocolade kon maken, zoals we het nu kennen. Tot die tijd werd cacao altijd gedronken. Om van cacaobonen chocolade te maken is een lang proces van verschillende handelingen vereist.

De bonen dienen eerst gedroogd te worden, waardoor het fermenteren stopt en het vochtgehalte afneemt. Vervolgens dienen de bonen naar het land getransporteerd te worden, waar men chocolade gaat maken van de cacaobonen. Hier worden de bonen gebrand. Dit geeft de bonen een kenmerkende smaak en geur en bovendien neemt het vochtgehalte nog verder af. De bonen worden vervolgens gezeefd en gemalen.

De gemaalde bonen worden uiteindelijke gescheiden in cacaoboter, een vettige substantie, en cacaopoeder. De cacaopoeder is het belangrijkste onderdeel van chocolade, terwijl de poeder voornamelijk gebruikt wordt voor bakkerijproducten, producten als hagelslag of chocolademelk.

Om chocolade te maken, wordt de cacaoboter gemengd met ingrediënten als suiker, melkpoeder en cacaomassa. Afhankelijk van waar men de cacaoboter mee mengt, ontstaan er verschillende soorten chocolade. Zo wordt er voor het maken van pure chocolade geen melkpoeder toegevoegd, terwijl  men voor witte chocolade geen cacaomassa of cacaopoeder gebruikt.

Productie
Het produceren van chocolade luistert erg nauw. Het mengsel van cacaoboter en andere ingrediënten wordt gewalst en vervolgens tot verschillende temperaturen opgewarmd. Ondertussen wordt de chocolade urenlang geroerd. Dit noemt men concheren. Dit proces is essentieel voor de uiteindelijke smaak van de chocolade. Door het concheren worden alle cacaodeeltjes geleidelijk bedekt met een laagje vet.

Vervolgens wordt de chocolade weer langzaam afgekoeld. Dit onderdeel noemt men temperen. Door het temperen krijgt de chocolade een mooie gladde vorm en het uiteindelijke kenmerk dat de chocolade smelt in de mond. Dit komt doordat de smelttemperatuur lager ligt dan onze lichaamstemperatuur.

De Chocolade Workshop in Middelburg is geschikt voor diverse soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop gebruiken als onderdeel van een uitstapje met vrienden of familieleden. Organiseer bijvoorbeeld een leuk groepsuitje en gebruik daarvoor de Chocolade Workshop. Ook is deze workshop erg leuk om te volgen tijdens een leuke familiedag. Zoekt u een leuke workshop voor vrouwen? Ook dan is de Chocolade Workshop in Middelburg erg geschikt.

De workshop kan bovendien worden afgesloten met een gezellig diner. Tijdens het avondprogramma wordt u getrakteerd op het nodige entertainment. Ideaal om nog even bij te praten over de heerlijke chocolade die u heeft geproefd.

Over Middelburg
De Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een leuke locatie om de Chocolade Workshop te volgen. U kunt in Middelburg genieten van de gezellige sfeer in de historische binnenstad en diverse bezienswaardigheden bewonderen. Beklim bijvoorbeeld de Lange Jan, de oude abdijtoren. In de oude abdij van Middelburg is tegenwoordig het Zeeuws Museum gevestigd.

De Chocolade Workshop in Middelburg is te organiseren op een locatie naar keuze in de stad.

Wilt u deelnemen aan onze Chocolade Workshop in Middelburg?

Vraag dan gerust een offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 2 dagen met een uitgebreide op maat gemaakte reactie, waarin u alle nodige informatie leest.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht