Chocolade Workshop in Maastricht

Chocolade is een uitermate geliefd product. Wereldwijd is men gek op alles wat met chocolade te maken heeft en we gebruiken chocolade dan ook voor de lekkerste gebakjes, desserts en andere lekkernijen. Tijdens onze Chocolade Workshop in Maastricht leert u alles over de geheimen van chocolade. Zo wordt tijdens deze workshop uitgelegd hoe chocolade gemaakt wordt en wat voor verschillende soorten chocola er zijn. Daarnaast gaat u tijdens de Chocolade Workshop in Maastricht zelf aan de slag met het maken van de lekkerste chocoladeproducten.

Tijdens de workshop leert u waar chocolade vandaan komt, wat voor verschillende smaken chocolade kan hebben en daarnaast zijn alle benodigdheden aanwezig om zelf de lekkerste producten te maken met chocolade. Uiteraard proeft u tijdens de workshop de lekkerste chocolade.

Daarmee is de Chocolade Workshop in Maastricht geschikt voor diverse soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop bijvoorbeeld volgen als u een gezellige familiedag organiseert. Daarnaast is de Chocolade Workshop in Maastricht een leuk onderdeel van een groepsuitje met vrienden of vriendinnen of een gezellig en leerzaam teamuitje. Helemaal feestelijk wordt het als u ook ons avondprogramma volgt. U kunt de Chocolade Workshop in Maastricht namelijk verlengen met een gezellig diner en het nodige entertainment.

Over Chocolade
Cacao is de basis van chocolade. Cacao wordt gemaakt van cacaobonen. Deze bonen zijn de pitten van vruchten aan de cacaoboom. Al honderden jaren geleden kwam men erachter dat men deze bonen kon gebruiken. De Azteken gebruikten cacao voor een drankje en de Spanjaarden verscheepten cacao voor het eerst naar Europa. Sinds de 19e eeuw wordt chocolade gemaakt zoals we het tegenwoordig kennen.

De cacaobonen laat men fermenteren en vervolgens worden zij gedroogd, voordat de bonen worden verscheept naar het land waar zij tot cacao vermalen zullen worden. De bonen worden vervolgens gebrand, gezeefd en gemalen. Vervolgens kunnen de cacaoboter en de cacaopoeder gescheiden worden.

De boter is het belangrijkste bestandsdeel van chocolade. De cacao wordt gemengd met andere producten zoals cacaopoeder, suiker, vanille en melkpoeder. Hierdoor worden verschillende smaken gecreëerd. Zo wordt melkchocolade gemaakt met melkpoeder, terwijl pure chocolade geen melkpoeder bevat. Het percentage cacao in de chocolade is van invloed op de smaak.

Het mengsel wordt vervolgens gewalst. Hierna wordt het geheel langzaam verwarmd tot verschillende temperaturen en urenlang geroerd. Dit noemt men concheren. Het concheren is van grote invloed op de uiteindelijke smaak van de chocola. Na het concheren begint het temperen. Dit is het langzaam laten afkoelen tot een temperatuur van 30 graden. Door dit proces krijgt de chocolade een mooie glans en bovendien wordt hiermee bereikt dat de chocolade een ideale smelttemperatuur krijgt.

De smelttemperatuur van chocolade is erg belangrijk, want veel mensen vinden het zo fijn dat chocolade in de mond smelt. Dit komt doordat de smelttemperatuur net iets lager ligt dan onze eigen lichaamstemperatuur.

Over Maastricht
De stad Maastricht is een perfecte locatie voor een dagje uit met vrienden of familieleden. U kunt in deze hoofdstad van Limburg genieten van prachtige bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Even buiten de stad vindt u een mooi heuvelachtig landschap.

In Maastricht kunt u onder andere een bezoek brengen aan het gezellige Vrijthof. Hier vindt u tal van terrasjes, restaurants en cafés . Bovendien kunt u hier tal van prachtige gebouwen bewonderen. Zo vindt u op het Vrijthof de Sint-Janskerk en de schitterende Sint-Servaasbasiliek. Ook kunt u in Maastricht het Bonnefantenmuseum bezoeken of de oudste stadspoort van Nederland bewonderen.

De Chocolade Workshop in Maastricht wordt georganiseerd op een locatie naar keuze in de stad.

Wilt u deelnemen aan de Chocolade Workshop in Maastricht?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op maat gemaakt voorstel.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht