Chocolade Workshop in Leeuwarden

Wie houdt er niet van chocolade? Met de heerlijke smaak en de prachtige textuur, die smelt in de mond, is chocola voor menigeen een favoriete lekkernij. Tijdens de Chocolade Workshop in Leeuwarden leert u alles over chocolade, van hoe het wordt gemaakt tot hoe u zelf de lekkerste chocoladeproducten kunt maken. Uiteraard proeft u tijdens de Chocolade Workshop in Leeuwarden zelf ook verschillende soorten chocola.

Chocolade is een heerlijk product dat we tegenwoordig overal voor gebruiken. We eten niet meer alleen de heerlijke chocoladerepen, we gebruiken chocola voor op brood, voor ijsjes en voor de lekkerste bonbons en pralines. Bovendien zijn er verschillende smaken chocolade. Dit heeft alles te maken met de manier waarop chocolade gemaakt wordt.

Over de workshop
Tijdens de Chocolade Workshop in Leeuwarden leert u hoe chocolade wordt gemaakt, wat voor verschillende soorten chocolade er zijn en bovendien zijn alle benodigdheden aanwezig om zelf de lekkerste chocoladeproducten te maken. Bovendien proeft u zelf  verschillende soorten chocolade en ondertussen heeft u genoeg tijd om gezellig bij te praten.

Daarmee is de Chocolade Workshop in Leeuwarden uitermate geschikt voor verschillende soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop perfect gebruiken als onderdeel van een gezellig uitje met vrienden of vriendinnen. Organiseer een gezellig groepsuitje waarbij u de Chocolade Workshop in Leeuwarden volgt en leer alles over chocola. Ook is de workshop een leuk onderdeel van een familiedag en wie een workshop voor vrouwen zoekt hoeft niet langer verder te kijken. De Chocolade Workshop in Leeuwarden is namelijk uitermate geschikt voor vrouwen.

U kunt deze gezellige workshop bovendien uitbreiden met een avondprogramma. U wordt getrakteerd op een heerlijk diner en er is gezorgd voor het nodige entertainment. Hiermee sluit u uw uitje op een onvergetelijke manier af.

Over chocolade
Het belangrijkste bestandsdeel van chocolade is cacao. Dit belangrijke onderdeel van chocolade wordt gewonnen uit de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd en gebrand. Vervolgens kunnen de bonen gezeefd en gemalen worden, waarna er cacaoboter en cacaopoeder gemaakt kunnen worden. De poeder wordt vooral gebruikt voor bakkerijproducten, chocolademelk, boterhambeleg zoals hagelslag, chocopasta, ijsjes en andere desserts.

De cacaoboter gebruikt men voornamelijk voor het maken van chocolade. De boter wordt gemengd en vervolgens gewalst. Na het walsen van het mengsel begint het concheren. Dit is een proces waarbij de chocolademassa geleidelijk wordt verwarmd tot verschillende temperaturen en ondertussen urenlang wordt geroerd. Dit proces is cruciaal voor de smaak van de chocola. Vervolgens laat men de chocolade langzaam afkoelen en wordt het mengsel op een temperatuur van rond de 30 graden gehouden. Door dit proces krijgt de chocolade een mooie glans en de eigenschap dat hij in de mond smelt.

De smaak van chocolade kan verschillen doordat het percentage cacao hoger of lager ligt en door de ingrediënten waarmee de cacaobotergemengd wordt. Zo wordt er voor melkchocolade melkpoeder gebruikt.

Over Leeuwarden
U kunt de smaakvolle en leerzame Chocolade Workshop volgen in Leeuwarden. De hoofdstad van de provincie Friesland is een leuke locatie voor een gezellig uitstapje. U kunt in Leeuwarden onder andere bezienswaardigheden als de Sint-Bonifatiuskerk of de scheve toren Oldehove bewonderen. Bovendien heeft Leeuwarden een prachtige eeuwenoude Waag. In het centrum van de stad kunt u genieten van diverse gezellige horecagelegenheden en wie zich wil verdiepen in de Friese cultuur en geschiedenis, kan het Fries Museum in Leeuwarden bezoeken.

De Chocolade Workshop in Leeuwarden kunt u volgen op een locatie naar wens.

Wilt u graag deelnemen aan de Chocolade Workshop in Leeuwarden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op maat gemaakt voorstel.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht