Chocolade Workshop in Flevoland

Chocolade is een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. Wie houdt er niet van een stukje in de mond smeltende chocola? Tijdens de Chocolade Workshop in Flevoland leert u alles over de diverse soorten chocolade die er bestaan, leert u wat voor chocoladeproducten u zelf kunt maken en krijgt u de nodige achtergrondinformatie over chocola. De Chocolade Workshop in Flevoland is daarmee een perfect uitje om uw vrienden of familieleden mee te verrassen.

Chocolade is er in alle soorten en maten. Er zijn chocoladerepen van pure chocola, melkchocola of witte chocolade. Ook zijn er repen met hazelnoten en andere ingrediënten.  Daarnaast worden er van chocolade pralines, bonbons en allerhande snoepgoed gemaakt. Voor ieder soort chocolade is er een ander soort proces vereist. Tijdens de Chocolade Workshop in Flevoland leert u alles over de manier waarop Chocolade gemaakt wordt en hoe u zelf met chocolade een lekkernij kunt maken.

Over de workshop
De Chocolade Workshop in Flevoland is leuk als uitje met vrienden of vriendinnen. U leert tijdens deze ontspannen workshop alles over chocolade en proeft zelf ook de lekkerste soorten chocola. Ondertussen heeft u de mogelijkheid om gezellig bij te praten. Daarmee is deze workshop bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een leuk groepsuitje of voor een gezellige familiedag. Ook als u een workshop voor vrouwen zoekt is de Chocolade Workshop in Flevoland erg geschikt.

Tijdens de workshop zijn alle benodigdheden aanwezig om zelf de lekkerste chocoladeproducten te maken. Bovendien is het mogelijk om deze workshop uit te breiden met een avondprogramma. Tijdens dit avondprogramma wordt u getrakteerd op een heerlijk diner en kunt u genieten van het nodige entertainment.

Over chocolade
Chocolade is een lekkernij die over vrijwel de hele wereld geliefd is. Chocolade werd al gebruikt door de Azteken en in de 16e eeuw naar Europa gebracht door de Spanjaarden. Waar chocolade in eerste instantie alleen als drank gebruikt werd groeide het in de 19e eeuw uit tot een eetbare lekkernij.

Chocolade wordt gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen. Om van cacaobonen chocolade te maken is een lang proces van vele handelingen nodig. De bonen worden geplukt en vervolgens zorgt men dat deze gaan fermenteren. Vervolgens worden de bonen gedroogd, waardoor het vochtgehalte afneemt en het fermenteren stopt. Vervolgens worden de bonnen gebrand, gezeefd en gemalen. Van de gemalen cacaobonen kunnen uiteindelijk cacaoboter en cacaopoeder gemaakt worden.

De cacaoboter gebruikt men over het algemeen voor het maken van chocolade. De cacaoboter wordt naar wens gemengd met andere ingrediënten zoals suiker, vanille en melkpoeder en vervolgens gewalst. Nu volgt het concheren. De chocolade wordt geleidelijk aan verwarmd en urenlang geroerd. Vervolgens wordt de chocolademassa geleidelijk aan afgekoeld. Door dit proces ontstaat er chocolade die smelt op een temperatuur die net iets lager is dan onze lichaamstemperatuur. Hierdoor kan het dat chocolade smelt in de mond, wat voor de meeste mensen een van de prettige eigenschappen van chocolade is.

Over Flevoland
De Chocolade Workshop wordt georganiseerd in de provincie Flevoland. Hiermee is Flevoland een provincie die erg geschikt is voor een leuk uitje. U kunt de workshop volgen op een locatie naar keuze in Flevoland. Neem bijvoorbeeld deel aan deze workshop in steden als Almere of Lelystad. Deze laatste stad is de hoofdstad van de provincie, terwijl Almere de grootste stad is. Daarnaast kunt u de workshop volgen in plaatsen als Dronten of Emmeloord of een andere locatie in de provincie Flevoland.

Heeft u interesse in onze Chocolade Workshop in Flevoland?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een uitgebreide offerte aan.

Wij sturen u altijd binnen 24 uur een op maat gemaakte reactie.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht