Chocolade Workshop in Den Haag

Chocolade is een van de lekkerste zoetigheden die er bestaat. De heerlijke, bitterzoete smaak en de in de mond smeltende structuur van chocolade heeft mensen wereldwijd verslaafd doen raken aan deze lekkernij. Tijdens de Chocolade Workshop in Den Haag leert u alles over dit heerlijke product. U gaat zelf aan de slag met het maken van chocoladeproducten en u leert bovendien alles over de herkomst van chocolade. Daarmee is de Chocolade Workshop in Den Haag het ideale uitje voor diverse soorten gelegenheden.

De Chocolade Workshop in Den Haag is bijvoorbeeld erg leuk om te volgen tijdens een gezellig uitstapje met vrienden of vriendinnen. Volg deze workshop bijvoorbeeld als een gezellig onderdeel van een leuk groepsuitje of tijdens een leuke familiedag. Omdat vrouwen over het algemeen gek zijn op chocolade is de Chocolade Workshop in Den Haag bovendien erg geschikt als workshop voor vrouwen.

Over chocolade
Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Cacao wordt al eeuwenlang door mensen gebruikt. Zo maakten de Azteken al drankjes van cacao. Net als koffie werd cacao gebruikt als opwekkend middel. Door de cafeïne in cacao had het drankje een stimulerende werking. De Spanjaarden introduceerden cacao vervolgens in Europa en halverwege de 19e eeuw werd van cacao voor het eerst chocolade gemaakt, vergelijkbaar met hoe wij het tegenwoordig eten.

In de loop der jaren is chocolade uitgegroeid tot een zeer populair product. Het wordt gebruikt voor de lekkerste desserts, chocolademelk, boterhambeleg zoals hagelslag of chocoladepasta en vele andere lekkernijen. Daarnaast is ook de chocoladereep nog steeds ongekend geliefd.

Om van cacaobonen chocolade te maken, worden de bonen eerst gedroogd. Hierdoor verliezen de cacaobonen een deel van hun vocht. Vervolgens worden de bonen gebrand waardoor het vochtgehalte nog verder afneemt. Hierna kunnen de bonen worden gezeefd en gemalen.

Na het malen van de bonen ontstaan er cacaoboter en cacaopoeder. De cacaopoeder wordt veel gebruikt in bakkerijproducten, boterhambeleg, ijs en voor bijvoorbeeld chocolademelk. De cacaoboter is een belangrijk bestandsdeel van chocolade.

Na het malen kan men kiezen wat voor chocolade men wil maken. Dit gebeurt door de cacaoboter te mengen met ingrediënten als cacaomassa, melkpoeder, suiker en vanille. Voor melkchocolade wordt melkpoeder gebruikt, terwijl men dit voor pure chocolade niet doet. Voor witte chocolade wordt cacaoboter gebruikt, zonder cacaomassa of cacaopoeder toe te voegen.

 Na het mengen wordt de substantie geleidelijk aan verhit tot verschillende temperaturen en ondertussen constant geroerd. Dit onderdeel van de chocoladeproductie wordt ook wel concheren genoemd. Het concheren is een essentieel onderdeel van het maken van chocolade en bepaalt voor een belangrijk deel de uiteindelijke smaak. Het concheren kan tot wel 72 uur duren. Vervolgens wordt de chocolade langzaam afgekoeld en in de juiste vorm gegoten.

De Chocolade Workshop in Den Haag is uit te breiden met een verrassend avondprogramma. Tijdens dit avondprogramma kunt u genieten van een heerlijk diner en wordt u vermaakt met het nodige entertainment. Het avondprogramma is een leuke manier om de Chocolade Workshop in Den Haag feestelijk af te sluiten.

Over Den Haag
De stad Den Haag is een leuke locatie om deze workshop te volgen. U kunt in Den Haag genieten van gezellige pleinen als de Grote Markt en er is genoeg te doen om u een dag te vermaken. Bezoek bijvoorbeeld het strand bij Scheveningen of het befaamde Mauritshuis, met werken van onder andere Johannes Vermeer. Bovendien vindt u in Den Haag bekende plaatsen als het Binnenhof en paleizen als Noordeinde en Huis ten Bosch.

 

De Chocolade Workshop kan overal in Den Haag op een locatie naar keuze worden georganiseerd.

 

Wilt u deelnemen aan de Chocolade Workshop in Den Haag?

Vraag dan snel een offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht