Chocolade Workshop in Breda

Tijdens onze verrassende Chocolade Workshop in Breda leert u alles over chocola. U leert hoe het gemaakt wordt, waarom er verschillende soorten chocola zijn en waar cacao voor gebruikt wordt. Daarnaast gaat u tijdens de Chocolade Workshop in Breda ook zelf aan de slag met het maken van de lekkerste chocoladeproducten. Daarmee is deze culinaire workshop geschikt voor iedereen die van chocola houdt.

Chocola is een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld. We eten chocolade in repen, maar ook in gebak, ijsjes en de lekkerste desserts. Daarnaast wordt chocolade verwerkt in broodbeleg en heerlijke chocolademelk. Chocolade is er bovendien in alle soorten en maten. Er zijn verschillende smaken chocolade, zoals witte chocolade, melkchocola en pure chocolade. Verder wordt chocolade gebruikt voor de lekkerste pralines en bonbons.

Een van de kenmerken van chocolade is dat het smelt in de mond. Dit komt doordat de smelttemperatuur van chocolade net iets lager ligt dan die van het menselijk lichaam.

Over de workshop
Tijdens de Chocolade Workshop in Breda leert u waar chocolade uit bestaat, hoe het gemaakt wordt en wat voor verschillende smaken er zijn. Daarnaast zijn alle benodigdheden aanwezig om zelf de lekkerste chocoladeproducten te maken. U kunt de Chocolade Workshop in Breda tevens uitbreiden met een avondprogramma. Tijdens dit avondprogramma geniet u van een heerlijk diner en wordt u vermaakt met het nodige entertainment. Het avondprogramma is een leuke afsluiting van een dag die in het teken staat van gezelligheid en de lekkerste chocolade.

De Chocolade Workshop in Breda is geschikt voor diverse gelegenheden. Zo kunt u deze workshop gebruiken als onderdeel van een uitstapje met vrienden, familieleden of collega’s. Gebruik de Chocolade Workshop bijvoorbeeld als onderdeel van een gezellig groepsuitje. Daarnaast is de Chocolade workshop een leuke workshop voor vrouwen. Verder kunt u deze workshop gebruiken als onderdeel van een onvergetelijke familiedag.

Over chocolade
De weg van de cacaoboon naar een chocoladereep is een lange. De bonen, die eigenlijk de zaden zijn van de vrucht van de cacaoboom, laat men eerst fermenteren en vervolgens worden de bonen gedroogd. Hierna worden de bonen naar het land getransporteerd waar er chocola gemaakt van gaat worden. Hier worden de cacaobonen gebrand. De gebrande bonen worden vervolgens gezeefd en gemalen tot een ruwe cacaomassa. Uit deze cacaomassa wordt cacaoboter en cacaopoeder gewonnen. De cacaopoeder wordt vooral gebruikt voor bakkerijproducten, boterhambeleg, chocolademelk en ijsjes.

De cacaoboter is een belangrijk onderdeel van chocolade. De boter wordt, afhankelijk van het soort chocola dat er gemaakt wordt, gemengd met verschillende ingrediënten zoals cacaomassa, suiker, melkpoeder en vanille. Door bijvoorbeeld geen melkpoeder toe te voegen ontstaat pure chocola, terwijl witte chocolade geen cacaomassa of cacaopoeder bevat.

Het mengsel wordt gewalst en vervolgens stap voor stap verhit, terwijl er ondertussen urenlang geroerd wordt. Dit proces noemt men ook wel concheren. Het concheren is cruciaal voor de uiteindelijke smaak van de chocolade. Hierna wordt de chocolade geleidelijk aan afgekoeld tot een temperatuur van 30 graden, waarna de chocolade in een vorm gegoten kan worden.

Over Breda
De stad is een leuke locatie voor een gezellig dagje uit. U kunt in Breda onder andere genieten gezellige uitgaansgelegenheden en diverse bezienswaardigheden bezoeken. Zo heeft Breda een gezellige haven, de prachtige Grote Kerk en het schilderachtige Begijnhof, met tal van hofjes, kerkjes en mooie huisjes.

De Chocolade Workshop in Breda kunt u volgen op een plek naar wens in de stad.

Organiseert u een gezellig uitstapje en wilt u deelnemen aan de Chocolade Workshop in Breda?

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Ook kunt u direct een offerte aanvragen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op maat gemaakt aanbod.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht