Chocolade Workshop in Assen

Als een van de meest geliefde lekkernijen ter wereld wordt chocolade bijna overal voor gebruikt. We maken de lekkerste chocoladerepen, maar verwerken chocolade ook in desserts, ijsjes en snoepgoed en gebruiken het voor bijvoorbeeld heerlijke pralines en bonbons. Tijdens de workshop Chocolade in Assen leert u alles over lekkerste soorten chocolade, hoe chocolade gemaakt wordt en hoe u zelf de meest heerlijke chocoladeproducten kunt bereiden.

Tijdens Chocolade workshop in Assen leert u alles over de herkomst van chocolade. Hoe wordt chocolade gemaakt en hoe komt het dat er zoveel verschillende soorten chocolade zijn. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om zelf te proeven van de lekkerste soorten chocolade. Daarnaast zijn alle benodigdheden aanwezig die u nodig heeft om zelf lekkere chocoladeproducten te bereiden.

Wat is chocolade?
Chocolade is een lekkernij die wordt gemaakt van cacao. Dit goedje wordt gewonnen uit de cacaobonen. Om cacao te maken van cacaobonen is een lang proces vereist. De bonen die groeien in de vruchten van de cacaoboom worden geplukt en gaan vervolgens gisten. De bonen worden gedroogd waardoor het fermentatieproces stopt en het vochtgehalte afneemt.

Na het drogen van de bonen worden deze naar het land van consumptie verscheept. Hier brandt men de bonen, waardoor het vochtgehalte nog verder afneemt, om de bonen vervolgens te zeven en te malen. Van de gemalen cacaobonen worden cacaopoeder en cacaoboter gemaakt. Cacaopoeder is vooral bestemd voor bakkerijproducten, ijs, boterhambeleg en vergelijkbare producten.

Van de cacaoboter maakt men chocolade. Dit doet men door de cacaoboter te mengen met andere ingrediënten zoals cacaomassa, melkpoeder, suiker en vanille. Afhankelijk van welke ingrediënten er gebruikt worden ontstaan er verschillende soorten chocola. Zo wordt aan pure chocolade geen melkpoeder toegevoegd, waardoor de smaak sterker en uitgesprokener is.

Na het mengen van de verschillende ingrediënten wordt de substantie geleidelijk aan verwarmd. Urenlang roert men het verwarmde mengsel, wat men ook wel concheren noemt en vervolgens wordt de chocolade heel langzaam afgekoeld. Door dit proces krijgt de chocolade een smeltpunt dat net iets lager ligt dan onze lichaamstemperatuur, waardoor chocolade in de mond smelt.

Geschikt voor
De Chocolade Workshop in Assen is geschikt voor diverse soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop gebruiken als onderdeel van een gezellig uitje met vrienden of vriendinnen in Assen. De workshop is erg leuk, leerzaam en daarnaast ook nog eens erg gezellig. Onze Chocolade Workshop is namelijk bij uitstek een workshop waarbij u de gelegenheid heeft om gezellig bij te praten. Zoekt u een workshop voor vrouwen? Dan is onze Chocolade Workshop erg geschikt.

Daarnaast kunt u deze workshop gebruiken als onderdeel van een groepsuitje of teamuitje. Ook voor een leuke familiedag is de Chocolade Workshop in Assen erg geschikt. Het is zelfs mogelijk om de workshop uit te breiden met een avondprogramma, waarbij u kunt genieten van een heerlijk diner en het nodige entertainment.

 Over Assen
Met behulp van Workshoppen.nl was het organiseren van een leuk dagje uit in Assen nog nooit zo eenvoudig. Volg bijvoorbeeld onze Chocolade Workshop in de Drentse hoofdstad en u bent verzekerd van een onvergetelijk dagje uit. Bovendien is Assen een stad met leuke horecagelegenheden en enkele bijzondere bezienswaardigheden. Zo heeft Assen de prachtige Kloosterkerk, Huize Overcingel en het schitterende Asserbos. Daarnaast kunt u in Assen het Drents Museum bezoeken, waar u alles leert over de geschiedenis van de provincie.

De Chocolade Workshop van Workshoppen.nl is te volgen op iedere locatie naar keuze in de stad Assen.

Wilt u graag deelnemen aan onze Chocolade Workshop in Assen?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of vraag direct een uitgebreide offerte aan.

Wij sturen u altijd binnen 24 uur een uitgebreide op maat gemaakte offerte op.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht