Chocolade Workshop in Amsterdam

De lekkernij chocolade is over vrijwel de hele wereld in trek. Nagenoeg iedereen houdt van de heerlijke smaak van chocolade. We genieten dan ook in alle denkbare vormen van chocolade, of het nu in een reep is, als een bonbon of in chocolademelk. Daarnaast wordt Chocolade gebruikt in broodbeleg, ijsjes en de lekkerste desserts. Tijdens de Chocolade Workshop in Amsterdam leert u alles over chocola. U leert hoe chocolade gemaakt wordt, welke verschillende varianten er zijn en hoe u zelf de allerlekkerste chocoladeproducten kunt maken. Daarmee is de Chocolade Workshop in Amsterdam een leuk, gezellig en smaakvol uitje voor nagenoeg iedere gelegenheid.

Chocolade wordt gemaakt van cacao. De weg van een cacaoboon naar een heerlijke chocoladereep is een lange. De bonen, die groeien in de vrucht van de cacaoboom laat men fermenteren en worden vervolgens gedroogd. Hierna worden de bonen verscheept naar het land waar zij verwerkt worden tot cacao en chocolade. Hier worden de bonen gebrand. Het branden geeft de bonen een kenmerkende smaak en is belangrijk om het vochtgehalte in de bonen zo laag mogelijk te maken.

Cacao
Nu kunnen de bonen gezeefd en gemalen worden tot een cacaomassa. Uit deze cacaomassa worden cacaopoeder en cacaoboter gewonnen. De cacaoboter is een van de belangrijkste bestandsdelen van chocolade. Afhankelijk van wat voor soort chocolade er gemaakt word, wordt de cacaoboter gemengd met suiker, vanille, cacaomassa en melkpoeder. Zo wordt witte chocolade geproduceerd zonder cacaomassa en wordt er voor pure chocolade geen melkpoeder gebruikt.

Na het mengen wordt de substantie geleidelijk aan verwarmd en ondertussen urenlang geroerd. Dit wordt ook wel concheren genoemd. Het concheren luistert erg nauw en is van grote invloed op de uiteindelijke smaak van de chocola. Na het concheren wordt de chocolade weer geleidelijk aan afgekoeld. Dit noemt men temperen. Door het temperen krijgt chocolade een van de belangrijkste kenmerken en dat is dat het smelt in de mond. Dit komt doordat het smeltpunt van chocolade net iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur.

Over de workshop
Tijdens de Chocolade Workshop in Amsterdam leert u bovendien hoe u zelf de lekkerste producten met chocolade kunt maken. Hiervoor zijn alle benodigde attributen aanwezig. Uiteraard kunt u zelf ook de nodige chocolade proeven en zo de verschillende eigenschappen van chocolade ontdekken. Tijdens de workshop kunt u bovendien gezellig bijpraten met de andere deelnemers aan de workshop, bijvoorbeeld vrienden, vriendinnen, familieleden of collega’s.

De Chocolade Workshop in Amsterdam is geschikt voor diverse soorten gelegenheden. Zo kunt u deze workshop gebruiken als gezellig onderdeel van een groepsuitje. Daarnaast is de workshop ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een leuke familiedag.

U kunt de Chocolade Workshop in Amsterdam bovendien uitbreiden met een verrassend avondprogramma. U wordt getrakteerd op een heerlijk diner en het nodige entertainment. Het avondprogramma is een passende feestelijke afsluiting van de gezellige Chocolade Workshop in Amsterdam.

Over Amsterdam
De prachtige Nederlandse hoofdstad Amsterdam is bij uitstek een locatie om een gezellig uitje te organiseren. U vindt in Amsterdam de gezelligste horecagelegenheden en bovendien heeft Amsterdam een schitterend historisch centrum met diverse bezienswaardigheden en diverse attracties. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de grachten of bezoek een van de wereldberoemde musea. U kunt in Amsterdam onder andere een bezoek brengen aan het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, waar u onder andere de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn kunt bewonderen.

De Chocolade Workshop kunt u overal in de stad volgen op een plek naar keuze.

Wilt u graag deelnemen aan de Chocolade Workshop in Amsterdam?

Neem dan snel contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op maat gemaakt voorstel.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht