Chocolade Workshop in Almere

Heerlijke, in de mond smeltende chocolade. Wie houdt er niet van? Chocolade is een van de populairste lekkernijen, niet alleen in Nederland maar in de hele wereld. Tijdens de Chocolade Workshop in Almere leert u alles over de verschillende soorten chocolade die er bestaan, hoe chocolade gemaakt wordt en hoe u zelf de lekkerste producten met chocolade kunt maken. Daarmee is de Chocolade Workshop in Almere een gezellige culinaire workshop die uitermate geschikt is voor diverse soorten gelegenheden.

Zo kunt u de Chocolade Workshop in Almere bijvoorbeeld volgen als onderdeel van een gezellig groepsuitje met uw beste vrienden of vriendinnen. Ook is Chocolade workshop uitermate geschikt voor een gezellige familiedag en ook als u een typische workshop voor vrouwen zoekt, voldoet onze Chocolade Workshop in Almere.

Over de workshop
Tijdens de Chocolade Workshop in Almere leert u alles over chocola. U leert waar chocola vandaan komt en uiteraard proeft u zelf ook de nodige chocoladevarianten. Daarnaast zijn alle benodigdheden aanwezig, die u nodig heeft om zelf de lekkerste chocoladeproducten te bereiden. De workshop is erg gezellig, want u heeft tijdens deze workshop genoeg gelegenheid om gezellig bij te praten.

De workshop is bovendien uit te breiden met een sfeervol avondprogramma. Tijdens dit avondprogramma krijgt u een heerlijk diner voorgeschoteld en kunt u genieten van het nodige entertainment. Erg gezellig als u uw uitje op een feestelijke  manier af wilt sluiten.

Over chocolade
Chocolade is een lekkernij die we allemaal kennen. Maar hoe chocolade wordt gemaakt is voor de meeste mensen een raadsel. Het belangrijkste bestandsdeel van chocolade is cacao. De bonen van de cacaoboom leveren ons na een lang proces de benodigde cacao.

De cacaobonen worden nadat ze gaan fermenteren gedroogd. Hierdoor neemt het vochtgehalte in de bonen af. Vervolgens worden de bonen getransporteerd naar het land van consumptie. Hier worden de bonen vervolgens gebrand. Het vochtgehalte neemt verder af en het branden is bovendien erg belangrijk voor de smaak van de cacao. Na het branden wordt de cacao gezeefd en gemalen. Uiteindelijk blijven er cacaoboter en cacaopoeder over. De boter wordt vooral gebruikt voor het maken van chocolade. De poeder is een belangrijk bestandsdeel voor bijvoorbeeld chocolademelk, ijsjes, boterhambeleg en bakkerijproducten.

Om chocolade te maken, wordt de cacao gemengd met andere producten. Zo ontstaan er verschillende soorten chocolade zoals melkchocola, pure chocolade en witte chocola. Na het mengen van de producten wordt het mengsel geperst en vervolgens geleidelijk tot verschillende temperaturen verwarmd en ondertussen urenlang geroerd. Dit noemt men concheren. Het concheren is van groot belang voor de smaak en de meeste fabrikanten houden hun manier van concheren dan ook geheim. Vervolgens wordt de chocolade getemperd. Dit houdt in dat de chocolande geleidelijk aan wordt afgekoeld. Hierdoor krijgt de chocolade een mooie glans en een goede smelttemperatuur. Veel mensen vinden chocolade zo lekker omdat het in de mond smelt. Dit komt doordat het smeltpunt van chocolade iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur.

Over Almere
U kunt de Chocolade Workshop volgen in Almere. Hiermee is Almere een stad die uitermate geschikt is voor een gezellig uitje met vrienden of familieleden. Bovendien is Almere een bijzondere stad. Als snelst groeiende stad van Nederland kenmerkt Almere zich door moderne architectuur. De stad wordt omringd door prachtige natuurgebieden. Bovendien ligt Almere aan prachtige meren als het Gooimeer en Markermeer.

Onze Chocolade Workshop is door de hele stad te volgen. De workshop wordt georganiseerd op een locatie naar keuze.

Wilt u deelnemen aan de workshop Chocolade in Almere?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op uitgebreid en op maat gemaakt voorstel.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht