Chocolade Workshop in Arnhem

Chocolade is een van de lekkerste en meest aansprekende lekkernijen die er is. Wie van chocolade houdt, kan bij Workshoppen.nl deelnemen aan de verrassende Chocolade Workshop in Arnhem. Tijdens de gezellige en bovenal smaakvolle workshop leert u hoe u de lekkerste chocolade gemaakt wordt, wat voor verschillende soorten chocola er zijn en hoe u zelf de meest heerlijke chocoladeproducten maakt. Uiteraard wordt er tijdens de Chocolade Workshop in Arnhem ook gesnoept van de lekkerste chocolade.

Chocolade wordt al eeuwenlang geconsumeerd. De Azteken waren vermoedelijk de eersten die ontdekten hoe zij cacaobonen konden gebruiken om chocolade van te maken. In de 17e eeuw werd chocola in Europa geïntroduceerd. Overigens was het pas halverwege de 19e eeuw dat chocolade werd gegeten zoals we het nu kennen, in een vaste vorm. Voorheen werd chocola vooral gedronken.

Cacao
Chocolade is een lekkernij die wordt gemaakt van cacao. Deze cacao wordt gewonnen uit cacaobonen. De bonen worden gedroogd en vervolgens verscheept naar het land van consumptie. Hier worden de bonen gebrand. De gebrande cacaobonen worden vervolgens gezeefd en gemalen. Van de gemalen bonen wordt cacaopoeder en vettige cacaoboter gemaakt.

Deze boter is het belangrijkste bestandsdeel van chocolade. De cacao wordt gemengd met andere ingrediënten zoals melkpoeder, cacaomassa en suiker, waardoor er verschillende soorten chocolade gemaakt kunnen worden. Zo wordt melkchocolade gemaakt met (meer) melkpoeder, terwijl in pure chocolade geen melkpoeder verwerkt is.

Het proces om van de cacaoboter en overige ingrediënten chocolade te maken luistert zeer nauw. De chocolade wordt langzaam verwarmd tot verschillende temperaturen en ondertussen wordt het chocolademengsel urenlang geroerd. Dit noemt men concheren. Het concheren geeft de chocolade een belangrijk deel van de smaakt. Vervolgens wordt de chocolade geleidelijk afgekoeld tot 30 graden. Hierdoor ontstaat een mooie glanzend substantie. Nu kan de chocolade in vormen worden gegoten.

Een van de belangrijkste en meest geliefde eigenschappen van chocolade is dat chocola smelt zodra je het in de mond stopt. Dit komt doordat de smelttemperatuur van chocolade net onder onze lichaamstemperatuur ligt.

Over de workshop
De Chocolade Workshop in Arnhem is geschikt voor iedereen die van Chocolade houdt. U kunt deze workshop bijvoorbeeld gebruiken als verrassend onderdeel  van een gezellig uitje met vrienden of vriendinnen. Daarnaast is de workshop ook uitermate geschikt voor een gezellige familiedag. Ook als u een leuke workshop voor vrouwen zoekt is de Chocolade Workshop in Almere erg geschikt.

Tijdens de workshop leert u alles over chocolade. Een belangrijk onderdeel van de workshop is dat u leert hoe u zelf de lekkerste chocoladeproducten kunt maken. Alle benodigdheden hiervoor zijn aanwezig. Bovendien is de workshop uit te breiden met een leuk avondprogramma, waarbij u kunt genieten van een heerlijk diner en het nodige entertainment.

Over Arnhem
De Gelderse stad Arnhem is een leuke locatie om een uitje te organiseren of een workshop te volgen. De stad heeft diverse bezienswaardigheden en bovendien een gezellig centrum met tal van horecagelegenheden. U kunt in Arnhem onder andere de historische kelders onder de binnenstad bezoeken of met een lift naar het uitkijkpunt in de toren van de Eusebiuskerk. Vanuit deze kerktoren heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Verder kunt u in Arnhem genieten van het prachtige dierenpark Burgers’ Zoo. Deze dierentuin heeft onder andere een prachtige jungle en een savanne. Tijdens een dagje uit in Arnhem kunt u tevens het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken.

De Chocolade Workshop in Arnhem wordt georganiseerd op een locatie naar keuze.

Wilt u deelnemen aan de gezellige Chocolade Workshop in Arnhem?

Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een uitgebreide offerte aan.

Wij reageren altijd binnen 24 uur met een op maat gemaakt voorstel.

Workshop toevoegen aan offerte ‹ Terug naar het workshop overzicht